Leuk dat je mijn website bezoekt!

Ik ben Angelique Haas-Poelmans en ik ben de trotse eigenaresse van Lieks Atelier.
Om je meer te kunnen vertellen over mij en de start van het creatief atelier, ga ik terug naar mijn kindertijd. Mijn moeder is altijd kleuterleidster geweest, vandaar dat het tekenen en knutselen mij met de paplepel is ingegeven. Ik tekende heel graag. Ook schreef ik briefjes waar ik vervolgens tekeningetjes bij maakte. Later, toen ik op mezelf woonde, heb ik heel veel poppen geboetseerd. Ik maakte vooral bosfiguren, omdat ik daarbij mijn fantasie kon gebruiken. Ondanks het feit dat ik erg precies was, was dit mijn ontspanning.


Loopbaan

In die tijd werkte ik op het laboratorium en na acht jaar moest ik een andere richting kiezen. Ik ben toen bij de leerlingenadministratie gekomen en heb hier met veel plezier gewerkt. In 2002 ben ik voor de eerste keer moeder geworden en in 2006 kwam hier een tweede dochtertje bij. Die jaren ben ik alleen moeder geweest en heb ik met mijn kinderen veel geknutseld.

Rond 2011 begon het weer te kriebelen om aan het werk te gaan, waardoor ik toen vaak geholpen heb in het atelier van een vriendin. Hierdoor werd ik steeds enthousiaster en kreeg ik steeds meer idee├źn voor creatieve activiteiten die ik zelf wilde organiseren.Start van Lieks Atelier

Na een jaar verbouwen, heb ik op 28 november 2012 mijn eerste workshop gegeven in mijn
eigen atelier in Alverna (Wijchen). Ik ben met Lieks Atelier begonnen, omdat ik het leuk vond
om creatief bezig te zijn en deze passie door te geven.

In het begin gaf ik workshops, organiseerde ik kinderfeestjes en stond ik op creatieve markten. Hierdoor kreeg ik een groter netwerk en kwam er steeds meer belangstelling. Lieks Atelier was toen een creatief atelier voor jong en oud. Zo werd ik bijvoorbeeld gevraagd om bij Jazz & Wine op het Europaplein in Wijchen paraplu’s te versieren en om op de paardenmarkt te zorgen voor een passende creatieve activiteit. Het is voor mij altijd de uitdaging geweest om de workshops en feestjes helemaal aan te passen aan het gewenste thema. Daarnaast organiseerde ik elke maand het tienerknutselen. Deze meiden maakten steeds kennis met nieuwe technieken, waar zij ruim de tijd voor hadden om deze aan te leren. Daarnaast hadden we de mogelijkheid om aan een groter project te werken. Ook dit vond ik erg leuk om te doen.


Omslagpunt

Aan het begin van de coronatijd kwam er voor mij en het atelier een omslagpunt. Er viel natuurlijk erg veel weg vanwege het virus en tegelijkertijd kwamen er nieuwe uitdagingen voor mij bij. Het was dus tijd om keuzes te maken.


Lieks Atelier 2021

Ik heb altijd met veel plezier kinderfeestjes gevierd, maar moet deze nu laten vervallen. Ik wil me namelijk meer gaan focussen op de creatieve opdrachten en workshops. Denk hierbij bijvoorbeeld aan knutselpakketten voor een familiedag of een gezellige workshop voor een babyshower.

Je weet nu meer over mij en de start van Lieks Atelier, maar heb je vragen?
Klik dan hier om contact op te nemen.

Liefs,

Naam Angelique Haas-Poelmans, eigenaresse van Lieks Atelier